Formát pro tisk

Brie, Camembert (Hermelín)

Rozdíl mezi Brie a Hermelínem, které se prodávají v amerických obchodech se sýry, se hlavně týká tvaru sýru a jeho velikosti. Brie je velké kolo, zatímco Hermelín má průměr 7 až 10 cm. Je jen věcí tradice, že Brie také může mít červený mazlavý povrch kultury B.linnens

Ze 4,8 litrové dávky mléka získáme dva sýry, které ve své zralosti budou mít průměr zhruba 10 cm a tloušťku cca 3,5 cm. Recept pracuje s kulturami, které používám já, ale vy můžete nahradit mezofilní startér kteroukoli jinou mezofilní startovací kulturou. Budete také potřebovat alespoň jednu z uvedených hermelínových kultur.

INGREDIENCE Zahřejte na 90°F (32,2°C) a potom přidejte: Nechte odstát 1 hodinu, potom přidejte: POSTUP:
Autor: ???
Překlad: Lenka Voštová