Formát pro tisk

Čedar

Tradičně se tento sýr lisuje do velkých forem a nechává se zrát, spíše než navoskovaný, volně přikrytý plachetkou. Tento postup je nepatrně odlišný než tradiční recepty pro výrobu čedaru. Jejich odlišnost je v tom, že vyžadují tradiční krok, při kterém se sýřenina krájí na proužky a poté se nechává odkapat syrovátka. Výsledky této a tradiční metody jsou velice podobné, tento recept však ušetří sýraři mnoho hodin času. Stejně jako mnoho tvrdých sýrů, musí i tento sýr zrát nejméně tři měsíce a teprve po 9 měsících dosahuje vysoké kvality, čím je sýr starší tím je jeho chuť ostřejší. Poznámka: nečekejte že sýr dostane oranžovou barvu, odstín sýrů jež můžeme vidět v obchodech s potravinami bývá často umělý.

INGREDIENCE POSTUP
Autor: The Cheese Wizard