Emerilův kozí sýr
SUROVINY
- 4 l kozího nepasterizovaného mléka
- 1 l podmáslí
- 3/4 čajové lžičky tekutého syřidla nebo 1 tabletu syřidla
- na ochucení olivový olej
- sůl
- pepř
POSTUP
- Ve smaltovaném nebo nerezovém hrnci smíchejte mléko, podmáslí a syřidlo.
- Zahřejte pomalu až na 82°C.
- Přelijte do plastové mísy a nechte přes noc přikryté odpočinout, až se sýřenina a syrovátka oddělí.
- Vyložte cedník několika plátýnky a přelijte sýřeninu do cedníku.
- Slijte syrovátku.
- Složte látku přes sýřeninu a nechte přes noc odkapat v ledničce.
- Vyjměte sýr z plátýnka a ochuťte olejem, solí a pepřem.
Autor: GourmetSleuth
Překlad: Jana Kalousová