·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Navštivte také
Formát pro tisk

Hygiena

Nádoby mohou být dřevěné (nedoporučuji), smaltované (neodprýsknutý smalt), nerezové a nebo z potravinářského plastu.

Před naložením se nádoby musí vymýt studeným roztokem sody s 2% koncentrací a kartáčem vydrbat. Následuje oplach a potom ještě vymyjeme horkou vodou s 1% chloraminu. Následuje opět oplach teplou vodou. Je samozřejmé, že stejnou proceduru provedeme se svýma rukama pokud, nepoužíváme gumové rukavice (ty se desinfikují podstatně lépe).

Též stůl, na kterém upravujeme maso by měl být vydesinfikovaný popsaným způsobem.

© 2005 Vladimír Šmíd, Michal Urban - Všechna práva vyhrazena.