·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Nové recepty
Navštivte také
Formát pro tisk

Mozzarella americká - hotová už za hodinu

SUROVINY POMŮCKY POSTUP

Odměřte si všechny ingredience do oddělených nádob. Příprava mléka

Zpracování sýřeniny


Zahřívání sýřeniny

Mikrovlnka



Zatímco sýr je ještě horký, natáhněte jej mezi rukama. Rolujte jej a opět natahujte tak dlouho, až již nebude možné jej opět natáhnout. Až bude mít konzistenci karamelky, bude již skoro dokončen. Opět natahujte,dokud úplně nevychladne. Tento krok je důležitý, aby byl sýr pevný a vláknité konzistence. Uložte sýr do neprodyšné krabice do lednice. Zkonzumujte do 1 týdne nebo uchovejte v mrazáku do 1 měsíce.

Chuťovka z čerstvé mozzarelly a bylinek

Po uvaření sýřeniny, těsně před jejím natahováním, odeberte asi šálek sýřeniny. Rozválejte hmotu na voskový papír. Neměla by být silnější než 0,5 cm. Posypte sýr bylinkami, kořením či sušeným česnekem nebo čímkoli, co máte rádi. Srolujte sýr a zabalte do plastové fólie. Uložte do ledničky, podávejte studené, nakrájené na toastu nebo krekru.


Autor: Leener's brew works
Překlad: Jana Kalousová
© 2005 Michal Urban - eHouse Services, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.