·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Nové recepty
Navštivte také
Formát pro tisk

Neufchâtel - nezrající sýr

Tento měkký nezrající sýr pochází z města Neufchâtel v Normandii, ale je vyráběn exklusivně po celé Francii. V Encyklopedii Britannica je označen za podobný sýrům Bondon, Malakoff, Petit Carre a Petit Suisse, jeho tvar závisí na formě v které byl tvarován (čtvercový, obdélníkový, válcový a speciální ve tvaru srdce nazývaný Coeur de Bray). Je ho výroba je velmi snadná a může být použit jako krémový sýr.

Protože je jeho výroba snadná, je to velice běžný druh kozího sýra, který bývá k dostání v obchodech. Mnoho lidí si pod pojmem "kozí sýr" okamžitě představí teno druh nezrajícího sýra. Můžeme ho upotřebit jak v čerstvém stavu, stejně tak je možno docílit několikatýdením uložením, výraznější chuti. Stejně jako smetanové a yogurtové sýry, je ideální pro dochucení různými přísadami. A opravdu mnoho lidí vyrábějících domácí sýr přidává do svého neufchâtelu různé bylinky a koření, aby vytvořili svůj originální recept. Já přesto upřednostňuji jeho čistou nedochucenou verzi, jež může být upravena těsně před podáváním.

POMŮCKY SUROVINY POSTUP

Autor: David B. Fankhauser, Ph.D. Professor of Biology and Chemistry U.C. Clermont College Batavia OH 45103
© 2005 Michal Urban - eHouse Services, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.