·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Navštivte také
Formát pro tisk

Narážecí trubka

Je to v podstatě komolý kužel,který má na menším průměru navařenu nebo našroubovánu trubku délky cca 25 cm (vlastní narážecí trubka) a průměru takovém jaké narážíme uzeniny (viz níže). Širší konec má osazení-lem (ale není to nutné). Mlýnek rozebereme nasadíme šnek a upevníme kliku šroubem, nedáváme mlecí složení tj. nůž a desku s otvory. Místo toho se nasadí narážecí trubka a matkou hl. složení přitáhne pevně k mlýnku.


Legenda:

Materiálem může být pocínovaný železný plech, nerez, plast, laminát,nebo dural.

Doporučené průměry narážecí trubky:
© 2005 Vladimír Šmíd, Michal Urban - Všechna práva vyhrazena.