·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Nové recepty
Navštivte také
Formát pro tisk

Odkapání syrovátky

Když je sraženina správně tvrdá, slije se spolu se syrovátkou do cedníku vyloženého sýrařskou plachetkou. Cedník by měl být ve dřezu nebo nějaké velké nádobě, aby mohla syrovátka dobře odtékat. Sraženina je správně tvrdá tehdy, když se její objem zmenšil, je poměrně lesklá, pevná na dotek a při stlačení mezi palcem a ukazovákem. Už nepraská a zevnitř nevytéká měkká sýřenina.




Autor: Leener's brew works
Překlad: Lenka Voštová
© 2005 Michal Urban - eHouse Services, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.