·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Nové recepty
Navštivte také
Formát pro tisk

Labneh (Laban) - jogurtový sýr

Labneh (nebo-li Laban, jak jej nazívají někteří Libanonci) je Libanonský měkký čerstvý sýr vyráběný z jogurtu. Je třeba ho spotřebovat do týdne od jeho výroby. Tento sýr je asi nejjednodušší jaký si můžeme představit, vyrábí se prostým odkapáním syrovátky z jogurtu. Pokud si chcete vyrobit svůj vlastní jogurt, navštivte stránku, kde se naučíte jak se jogurt připravuje.

SUROVINY POMŮCKY POSTUP POUŽITÍ
Servírujte Labneh stejně jak to dělají na středním východě:
Jezte ho s opečenými plackami chleba pita, stejně jako Arabové, kteří ho tak jedí již tisíciletí. Stejně dobře jej lze použít jako trochu kyselejší krémový sýr.


Autor: David B. Fankhauser, Ph.D. Professor of Biology and Chemistry U.C. Clermont College Batavia OH 45103
© 2005 Michal Urban - eHouse Services, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.