·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Nové recepty
Navštivte také
Formát pro tisk

Mozzarella

Tento vláknitý sýr se používá hlavně na pizzu a i když je italského původu, největší oblibu si získal v USA. Není to tvrdý sýr, protože se nelisuje. Je čerstvý, protože nezraje. Je možné jej jíst ten stejný den, kdy byl vyroben. Také je možné jej zmrazit a tak uchovat až 6 měsíců, i když poněkud ztratí chuť.

Pravá italská mozzarella se vyrábí z buvolího mléka, ale je použitelné i odstředěné kravské. Ve skutečnosti se dá vyrábět z jakéhokoli, i když samozřejmě chuť bude různá.

SUROVINY POSTUP SOLNÝ ROZTOK
Autor: The Cheese Wizard
Překlad: Jana Kalousová
© 2005 Michal Urban - eHouse Services, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.