·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Nové recepty
Navštivte také
Formát pro tisk

Zahřívání sýřeniny

Po pokrájení na stejnoměrně velké kousky je sýřenina připravena k ohřívání (lepší je nechat pokrájené kostky 15 min v klidu odpočinout). Sraženina spolu se syrovátkou se zahřívají tak, že nádobu vložíte do horké vody a zvyšujete teplotu sýřeniny podle receptu. Sýřenina by se měla zahřívat postupně, ne o více než o 1 °C za 5 minut. Sýřeninu míchejte často a jemně, abyste zajistili stejnoměrné zahřívání a aby se sýřenina neslepila dohromady. Pokud se sýřenina zahřívá příliš rychle, jednoduše vyjměte hrnec na chvíli z vody.



Autor: Leener's brew works
Překlad: Lenka Voštová
© 2005 Michal Urban - eHouse Services, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.