·:· Hlavní stránka ·:· Výroba sýrů ·:· Malá škola uzenáře ·:· Diskuzní fórum ·:· Katalog sýrů na Labužníkovi ·:·
Nové recepty
Navštivte také
Formát pro tisk

Gouda

Gouda je dánský sýr vyráběný z kravského mléka (samozřejmě ho můžete vyrobyt i z jiného, jak budete chtít). Má jemnou chuť a hladkou strukturu. Co je na Goudě skvělé, že oproti většině tvrdým sýrům se mu povrchová kůrka vytvoří již během 25 dní. Gouda může být uchovány i na delší čas, ale musí být povoskována. Tradičně se používá světlý červený vosk. Pokud uchováte sýr déle než šest měsíců, bude tvrdší a výraznější chuti. Tento sýr chutná výtečně na sušenkách se skleničkou Chardonnay.

INGREDIENCE POSTUP: SOLNÝ ROZTOK:
Autor: ???
Překlad: Pavel Stefanca
© 2005 Michal Urban - eHouse Services, s.r.o., Všechna práva vyhrazena.