2 stroužky česneku, lžička tymiánu, lžička majoránky, 4 plátky kozího sýra, 6 lžic rostlinného oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 vejce, 60 g strouhanky, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 lžíce vinného octa, špetka soli, špetka bílého pepře
Postup přípravy:Oloupaný česnek najemno usekáme nebo prolisujeme. Bylinky opereme a trochu si jich odložíme na ozdobení. Zbytek nadrobno nasekáme. Pokud nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít po lžičce sušeného tymiánu a majoránky. Plátky kozího sýra položíme do ploché misky a posypeme ho česnekem a bylinkami, zalijeme 3 lžícemi oleje a citronovou šťávou. Necháme zhruba 30 minut rozležet. Potom sýr lehce osušíme. Mezitím rozkvedláme vejce. Plátky sýra vložíme nejprve do vajíčka a potom je obalíme ve strouhance. V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a na něm sýr dozlatova opečeme. Obě papriky očistíme, zbavíme zrnek, opláchneme a rozkrájíme na tenké proužky nebo nahrubo nastrouháme. Vinný ocet, sůl, pepř a zbylý olej pečlivě rozmícháme. Do této marinády zamícháme připravenou barevnou papriku. Kozí sýr upravíme na talíř s paprikovým salátem a podáváme ozdobený bylinkami.